dissabte, 1 de febrer del 2014

Calamars farcits de la Carme Ruscalleda


Una adaptació de la recepta original de la Carme Ruscalleda. La recepta surt al llibre "La cuina de Nadal. Plats de Festa" i és un recull de receptes de xefs molt coneguts (Ferran Adrià, Carles Gaig, David Lienes, S. Santamaria i la Ruscalleda, es clar). Després dels empatxos del Nadal, aquest plat de peix entra molt i molt bé. La veritat és que hi hem fet uns petits canvis (per exemple no hem marcat els calamars tal i com deia la recepta) i no ho hem cuinat al forn, si no al foc, en una cassola. Hem fet servir bolets secs, doncs a aquestes alçades d'any, no n'hem trobat de frescos.

Ingredients (2 persones):
2 calamars grossos
200 gr de rossinyols frescos
200 gr de ceps frescos
1 tomàquet madur
1 carbassó petit
1 porró
all i julivert ben picat


Si no tenim boletes, farem servir de secs i els haurem d'hidratar, posant-los en aigua un parell d'hores abans

Primer de tot netejarem els calamars i separarem les potes i les reservem.

En una paella saltajarem el porro tallat a juliana ben fina, juntament amb l'all i el julivert picats. Hi afegim el carbassó també a juliana i els bolets tallats. Si en fem servir de secs, els haurem tret de l'aigua i els haurem escorregut bé.

Un cop cuit, ho reservem i quan sigui fred, farcim amb això els calamars, quan siguin plens, tapem l'obertura amb l'ajut d'un escuradents.

En una cassola grossa, hi tirem el tomàquet madur ratllat, una mica de sal i pebre i un polset de sucre. Deixem que cogui una mica i hi afegim un xic d'aigua i els calamars farcits i les potes. Deixem que cogui a foc baix amb la cassola tapada.






4 comentaris:

Mònica Tarradellas ha dit...

Una gran versió de la recepta de la Ruscalleda! Una abraçada!

Mònica Tarradellas ha dit...

Una gran versió de la recepta de la Ruscalleda! Una abraçada!

Tapa't de tapes ha dit...

Ben bons, aquests nous ruscalledos! he he he

Teresa ha dit...

Segur que el resultat de la teva adaptació va ser d'èxit total! fan molt bona pinta!!!

Seguidors