divendres, 24 d’octubre del 2014

Galtes de porc rostides al forn

Un altra recepta amb galtes de porc. I és que ens agraden molt i , a més, són relativament econòmiques.

Ingredients (4 persones):
4 galtes de porc amb ós i tot.
2 pastanagues mitjanes
2 o 3  cebes mitjanes
2 o 3 tomàquets madurs mitjans
1 fulla de llorer
1 branqueta de farigola
1 o 2 alls pelats
1 got de vi blanc

Posem en una platera que pugui anar al forn les verdures pelades i tallades. En el cas de les pastanagues millor a rodanxes, la ceba tallada prima i els tomàquets poden anar a llunes. Els alls pelats i sencers. Damunt hi posem les galtes salpebrades i el llorer i la farigola. Hi tirem un raig d'oli pel damunt i enfornem a foc mitjà (uns 150º). Quan comencin a agafar color, girem les galtes i les reguem amb el vi blanc.

Deixem que coguin al forn, girant-les de tant en tant. Si es queden sense suc, hi podem tirar una mica d'aigua (un o dos dits).

Quan les galtes siguin cuites, ho treiem del forn, reservem les galtes i passem les verdures ben cuites pel passapurés, el túrmix o el xino segons ens agradi més o menys fi. Rectifiquem de sal i pebre si cal.

Posem les galtes en una cassola que pugui anar al forn i hi aboquem la salsa pel damunt. Enfornem de nou per uns minuts i ja podem servir.

2 comentaris:

Teresa ha dit...

Quina cosa més bona!!! i quin suquet! quina carn més melosa la de la galta, eh? bon cap de setmana!

Palmira POM ha dit...

A casa també ens agraden molt i mai les he preparat d'aquesta manera així que m'apunto la recepta per ben aviat!!
Una abraçada,
palmira

Seguidors